Cara Membuat Pokok Durian Belanda Berbuah Lebat

By | Oktober 31, 2021

Cara Membuat Pokok Durian Belanda Berbuah Lebat. Selain itu, selanjutnya menambahkan pupuk n p k dengan dosis 5 kg untuk satu pohon durian. Jarak ideal buah satu dengan yang lain sekitar.

Cara Membaja Pokok Durian Pembajaan Pokok Durian Yang
Cara Membaja Pokok Durian Pembajaan Pokok Durian Yang from mnoralifhardiyansah872.blogspot.com

Pokok dewasa ya, bukan baru tanam. Durian belanda/sayur/selat rasa masam manis Potong kulit sehingga menyentuh tisu kayu.

Cara Dan Rahsia Pendebungaan Yang Menghasilkan Buah Durian Belanda Atau Sirsak Yang Besar Dan Lebat

Beberapa petua yang diperolehi antaranya buat cecair dari bawang putih bercampur air sabun untuk menghalau ulat. Menanam pokok durian belanda di laman rumah, diharapkan bila berbuah kelak. Tahap awal ia memberikan 2 kwintal pupuk kandang yang berasal dari kotoran kambing yang sudah diurai dengan baik dan disebarkan ke dalam 1 hektar kebun durian miliknya.

Bhplus Durian Belanda Punca Guru Bersara Awal Youtube.

Bibit tanaman durian montong kaki 3 tinggi 1 meter up. Daun durian belanda paling kuat melawan penyakit kanser. Satu lagi petua untuk galakkan pengeluaran buah dengan cara mencantas pucuk biar dahannya melebar.

Kerja Pemangkasan Pokok Durian Bermula Selepas 6 Bulan Ditanam Di Ladang.

Nampak begitu luas dengan susunan pokok tin yang tinggi, berbuah lebat. Untuk menanam durian agar cepat berbuah kita harus melihat beberapa faktor diantaranya pemilihan bibit unggul med. Rahsia durian belanda berbuah lebat.

Cara Menanam Durian Pendek Berbuah Banyak.

Durian belanda/sayur/selat rasa masam manis Penyeleksian dilakukan setelah musim gugur bunga dan bakal buah berdiameter 5 cm. Gunakan racun malation jika perlu.

Durian Belanda Adalah Jenis Pokok Yang Cepat Berbuah Dalam Masa Lebih Kurang 2 Tahun Boleh Ditanam Dalam Pasu Besar Untuk Dapatkan Buah Yang Besar , Goncangkan Pokoknya Pada Pukul 8 Hingga 12 Malam Ketika Telah Berbunga Untuk.

Lebar kelaran ini hendaklah tidak lebih daripada 5mm. Jika pokok kecil seperti pokok tin, 2mm cukuplah. 1) 5 sudu makan 1 liter air bagi pokok setahun ke atas.